onsdag 15 juli 2009

träningsfilm x2

Idag körde vi med ett belöningsgodis vi aldrig kört med förut: blöt kattmat i påse! Yoda är helt paralyserad och gör det mesta i slow motion på grund av att godiset är så obeskrivligt gott i hans tycke, som att han är rädd att göra fel för då missar han ju den goda smarriga kattmaten! Han vet inte riktigt vart han ska ta vägen, dessutom är han nästan helt knäpptyst..

Första filmen: Börjat shejpa att han ska backa framför mig, relativt rakt.. Han kan backa i utgångsposition, när jag backar, men vill ha det framför mig, dels för att det är lättare att använda beteendet till annat då samt för att jag ser när han gör rätt! Sen flyttade jag på köksbordet för att kunna få utrymme att filma ställande under gång.. Jag lyckas inte se om jag gör något dubbelkommando faktiskt. Säg till om ni ser något jag inte ser! Fast jag är inte så noga med att Yoda har en bra position nära mig när vi tränar just ställandet har jag märkt.


Andra filmen är på när jag shejpar att han ska gå upp med bakbenen på en bok. Syftet med detta är främst att träna min egen förmåga att shejpa och tajma klicket för det beteende jag vill ha. Även att han ska bli mer medveten om sina bakben, samt att man kan utveckla detta till tricket att stå på händer. Igår försökte jag bara sådär och det gav inte mycket. Så idag började jag att belöna att han stod framför mig, sen att han backade, när han väl erbjöd detta så kom boken in i bilden. Han erbjuder väldigt mycket, finns några riktigt snygga ställande från ligg på filmen och lite annat smått och gott.


Man hör verkligen hans klor klappra, de gör de, oavsett hur långa eller korta de är. Så man hör mycket väl när han trippar runt här hemma.. *s* Jag är nöjd med detta och ska fortsätta shejpa upp hans bakben på boken. Har lite att tänka på, funderar på om jag ska "rama in" boken så att han tvingas backa rakt upp, eller om jag inte ska ha den hjälpen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så mkt duktigare på att filma dina träningspass än vad jag är... skärpning på mig där kanske :D

cecilia sa...

Roligt med film! Jag tröttnade på skedmatningen idag och stoppade kladdmaten i fickan och gav med fingrarna istället. Det går ju att tvätta händerna efteråt. Och klickern. Och leksaken. Det blev snabbare belöningar och mindre spill på mattan iallafall!

Dvärghundspossen sa...

Kattmat rular... :-D

Anna H sa...

Vad duktiga ni är! Han jobbar på jättefint (och tyst :) och fokuserat och jag ser inga dk från dig.