fredag 30 oktober 2009

apportingångar.

Ikväll har vi kört lite lydnad inomhus. Först i köket sen i korridoren. Letade upp en drös med apportliknande föremål som Yoda skulle få apportera. En tom toarulle, ett pyttelitet limstift, klotången och en blyertspenna. Pennan och klotången var svårast! De andra var kluriga men han greppa fint på första eller andra försöket. Det han gör är att han håller löst i konstiga grejer, och vill inte riktigt stänga ihop över smala saker. Är då sakerna för smala, som pennan, så glider de ur munnen. Klotången är äcklig just för att den är en klotång. Men efter några fel så blev det rätt. Fortsatte att klura med apporteringen och gjorde några korta inkallningar med träapporten. Gick super! Han gör MYCKET bättre ingångar med apport i munnen, de är nästintill perfekta! Det är alltså lösningen på våra problem med ingångar i inkall och hopp, stoppa något i munnen på honom!

Prövat att börja shejpa ned Yodas tassar i en låda. Än så länge är det bara framtassarna, men det gick fort. Nu ska han bli medveten om sina baktassar också. Prövade även om jag kunde fånga lite ställande och sättande från ligg. Mycket svårt, finns inte mycket att klicka för. Kanske fick 2 klick på 10 min. Vi får se hur det går nästa pass helt enkelt.

Nu ska jag laga söndergnagda fickor. "någon" orkar inte böka igenom tyg, så han gnager istället om det råkar finnas någon matmolekyl där.

1 kommentar:

Dvärghundspossen sa...

Synd att han inte är lika fin i kanten som Logan, som nöjer sej med att PEKA och sen vänta på mattes hjälp. :-)