måndag 15 juni 2009

En dvärgpinscher på 30-årskalas

Lördagen: Först ligga i bilen med massa filtar när det regna ute. Det tyckte Yoda var en bra grej, förutom att han blev ensam i bilen. Men bara man slipper regnet så.. Efter det åkte vi ut på landet till Tomas syster som fyllde 30 år. Där fick Yoda springa lös, bland massor av människor och barn. Han stormtrivdes! Det gick bra att nosa runt där på gården hela kvällen trots att det regnade. Han underhöll sig med att reta värdparets hund Ozzy som fick sitta i sin hundgård eftersom han tydligen har lite problem med att fastna med tänderna i andra hundar.. Inte var han så speciellt hotfull mot Yoda, även om Yoda gjorde sitt bästa för att retas med honom genom att rusa fram och tillbaka till hundgården, nosdutta och pussa lite på ozzy genom staketet(fårstängsel) för att sen tokrusa iväg i ett pinnefnatt eller två! Varvid stackars Ozzy står där lite frustrerat pipande. Jag avbröt retstickan Yoda då och då i sin lek, för Yoda kunde nämligen komma in där, och var på väg några gånger.. Även om det såg ut som att de kom överens bra så kände vi hundägare att de kanske inte skulle umgås så tajt första gången eftersom deras grabb var lite lynnig.

En annan underhållning Yoda hittade var deras höns i hönsgård! Shit vilket min han gjorde när han hörde dem.. Han har nog aldrig träffat höns förut. Man kunde jaga dem lite och de flaxa iväg, det tyckte han var skoj. Det tyckte även värdparet, som tyckte det var väldigt komiskt att hönsen blev rädda för en hund som var hälften så stor som dem. Yoda gjorde mest lekinviter mot de märkliga djuren.. Ser man märkliga djur så gör man lekinviter, det är säkrast så!

Det var även en massa barn där. Vi har ju inte så mycket barn i umgängeskretsen att umgås med, så jag var lite osäker på hur Yoda skulle reagera på så mycket springande och lekande barn. Det gick jättebra! En fördel var att nästan alla barn var hundvana, och inte speciellt hundrädda. Yoda gjorde några osäkra lekutfall då och då, men han höll sig ändå nära barnen eftersom de tappade mat hela tiden. Då kan man överleva att de är lite läskiga, eftersom det ramlar mat från dem... Han blev klappad och tolererade det, blev det för mkt för honom gick han bara iväg.

Kan säga att han sov rätt gott sen!

Inga kommentarer: