måndag 22 mars 2010

Grus i blåsa och rör..

Nu har vi varit hos veterinären i Farsta och undersökt Yoda grundligt. Yoda har fått utstå ultraljud, urinprov direkt från blåsa, röntgen och ett blodprov som avslutning. Diagnos: Grus i både blåsa och urinvägar. Man såg dem väldigt tydligt på röntgen, rätt stora för en sån liten hund.. Åtgärd: remiss till bagis för operation.

Min lilla gullehund skötte sig mycket bra. Lät sig bli klämd på, vänd på och sådär. Det enda han protesterade mot var provet de tog ur urinblåsan, då skrek han. Blodprovet var dock inget problem. Han är iaf väldigt populär där nu, och de är populära hos honom. Han fick ju godis, då är allt ont glömt. ;) Djurskötaren prata gulligt och berömde honom när vi höll fast honom för röntgen, det fick hon sluta med, för han viftade rätt duktigt med svansen.. *skrattar*

Matte däremot är både yr och kräkfärdig efter allt detta och all nervositet. Inte mindre nervös över att han måste opereras... De ska ringa från bagis och boka in honom. Och veterinär ska ringa och tala om vad blodprovet visade. Hoppas njurarna är okej.... Jag däckade när jag kom hem och är väldigt trött. Yoda sover som en stock han med.

3 kommentarer:

Katta & Doriz sa...

Stackars er båda! Hoppas operationen blir bra. kanske kan de ge matte lite lugnande också?

Jeppsson sa...

Stackars er... lycka till med operationen! Hoppas han blir bra snart igen!

Anonym sa...

Freddie hälsar att dom är besvärliga där i Farsta, han gick igenom samma procedur i höstas. Hoppas det inte är något med njurarna nu bara.