tisdag 19 januari 2010

tisdagsuppdatering.

Idag har vi lyckats klämma in lite hundträning som är värd att rapportera om i bloggen. Har tränat platsliggning i 3 minuter, både dold och synlig. Gått jättebra! Utan några störningar visserligen, förutom att jag busat och stissat upp honom rejält innan för att göra det svårare för honom. Även kört ställande och läggande baklänges med uppstissning som störning. Det blir nämligen lätt fel för Herr Dvärgpinscher när han är uppe i varv och då måste han tänka extra mycket. Vilket han gjorde.

I söndags träffade vi förresten en kompis till mig och hennes vavva Benjamin, som är en riktig sötnos. B tyckte dock Y var rätt äcklig denna gång med, framförallt när Y försökte leka med B på promenaden genom att springa snabbt förbi honom och tacklas lite. Vilket ledde till att B tyckte att ett lagom avstånd till galen Yoda var ungefär 3-4 meter. Sen var vi inne hos Lindas mamma och Y hjälpte mamman med matlagningen medan jag och Linda drack te. Dessutom fick han smaka lite. Ett bra ställe tyckte Yoda!

Yoda verkar för övrigt inte tagit åt sig så mycket av lördagens incident, han beter sig som vanligt. Jag är iofs rätt noga med att så många möten som möjligt blir bra, och tränar en hel del näbbtarget på promenaderna och när vi ser en annan hund. Det är nämligen ett enkelt trick han tycker är jätteroligt, så tänkt att ha det också som verktyg vid hundmöten och inte bara godis.

1 kommentar:

Sandra sa...

Duktig du är som tränar, dåligt av den vara på den här sidan datorn. Tur att Y inte verkar ha tagit åt sig av händelsen i hissen, sånt är aldrig trevligt.