måndag 18 januari 2010

Hissincident

Yoda har blivit lite tuggad på av grannens hund i helgen. När vi skulle ur hissen i lördags så mötte jag grannen och hans hund J, bara det att J var lös. Y med för den delen.. Och helt plötsligt var J på väg mot Y in i trånga hissen och Y vrålskrek. Fick tag i selen på J men hon lyckades komma ur den på något vis och kom åt honom igen och hade käftarna över hans nacke och han skrek. Fick tag i nackskinnet och kunde bara ta bort henne, inga problem. Hade något konstigt lugn och att få bort hundarna från varandra var det enda jag tänkte på, tänkte ens inte på att Y skrek eller något annat. Fick iaf bort henne och husse och J stängde in sig bakom branddörren. Kollade snabbt igenom Y och han har ens inte i skrapsår vad jag kan se, så hon tryckte nog bara ned honom. Skönt! Sen lämnade jag honom i trapphuset och pratade med hussen, som bad så hemskt mkt om ursäkt och tackade för att jag hjälpte till att plocka bort hans hund och att hon egentligen var snäll. Det är hon ju, har träffat henne fler ggr och hon är liksom Y rätt osäker. Men två osäkra hundar som plötsligt står 50 cm från varandra kan reagera på lite olika sätt, och försvar verkade J tycka vara det bästa sättet.

Grejen är att jag själv brukar ha min hund lös i hiss och trapphus, så kan inte säga att han borde haft hunden kopplad, utan att kasta sten i glashus. Men att kolla hissen innan man släpper in hunden kan vara en bra idé. Det brukar jag göra.

Det jag tänker på nu är hur Yodas utfall kommer påverkas av detta. Om han kommer bli värre vid hundmöten. Om han kommer bli mer rädd än att han bara är lite osäker som det är nu. Han avreagera dock rätt bra efteråt, verkade inte rädd utan betedde sig som normalt. Lite mer vaksam kanske, men det kan ju varit pga min sinnesstämning också. Alla hundmöten efter det har jag verkligen proppat i honom mat och försökt göra dem så bra som möjligt... Någon som har några tankar?

5 kommentarer:

Per T sa...

Du kanske kan möta upp med grannen å träna lite tillsammans på möten?

Jeppsson sa...

Vad tråkigt att det blev sådär... Själva har vi ju en del trubbel med grannens BC. Och det har tyvärr hänt från båda håll att nån tappat en hund... sen händer inget mer än att mina skäller ut BC:n som börjar göra en massa underkastelse-beteenden och slänger sej platt på marken (man kan tycka att det då är konstigt att BC:n också tar första bästa tillfälle att rusa fram till MINA hundar, eftersom han tycker dom är så otäcka, men men, hundar är ju knäppa ibland). Nu har jag kommit fram till att jag helt enkelt ska försöka undvika dom så mycket som möjligt under en period. Det blir liksom bara strul när vi möts. Ibland tror jag att det kan vara det bästa.

Tina sa...

Va trist att Yoda blev påflugen, kanske tur att han var lös i alla fall.

Malin & Ella sa...

Läskigt, men tur att det gick bra ändå. Har också alltid Ella lös i hissen efter en koppel-fast-i-hissdörren-incident, skönt att hon är den enda jycken i porten...

Katta & Doriz sa...

Jobbigt att träna bort hundars rädslor. Det blir ett steg framåt och tre bakåt. hela tiden.... Jag är lite nervös inför flytten; Doriz har ju numera väldiga problem med hundmöten. Vi har ju inte socialiserat oss så mycket med andra hundar senaste två åren.... En dundermiss märker jag ju nu.

Skönt att det inte blev skador i alla fall. Ofta är det ju bara att den ena hunden trycker ner den andra. Mera sällan som det bits.