tisdag 5 januari 2010

nyårsrapport.

Bilden ovan är tagen från Mickes köksfönster. Staketet till hundgården är rätt översnöat...

Jag blir lika överraskad varje gång människor som uppenbarligen är hundrädda sitter i djurvagn/djurkupé på tåg. När vi åkte från Karlstad i söndags så går vi in i djurkupén där vi har bokat våra biljettter, och där sitter ett ungt par, inget fel med det, vi skulle fått plats alla om de haft sina platser där. Men när vi kommer in och börjar slänga in våra väskor så säger mannen med äckel i rösten "kan ni ta bort den DÄR hunden?!?" och pekar på kompisens staff. Jaja, bara och hålla undan hundarna så de hundrädda kan komma förbi. Irriterad som jag blir varje gång någon pekar på Chillie som en mördarmaskin som kommer hoppa upp i deras ansikte och sen slita ut deras inälvor så måste jag ju komma med kommentarer att de borde vara mer oroliga för min lilla mördarpinscher... ;)

Dagarna där har iaf gått bra, hundarna kommer överens, iaf accepterar de varandras existens och håller sig på sin kant. Athlaz(rottis) tycker Yoda är en rolig prick som man kan leka med, Yoda är inte lika imponerad över att bli jagad av en vrålande gapande rottweiler, men så länge han inte vråla kunde man busa lite. Inne har det gått bra, Yoda och Chillie kan ligga i samma soffa och sova utan problem, de är ju vana med varandra. Yoda var inte lika imponerad av grabbarna dock.. De kan man inte dela soffa med. Ens inte om man ligger i varsitt hörn.

Var väl runt en meter snö där, och temperaturer ned mot -30 på natten. En av dagarna var det bara -7 dagtid vilket kändes som en riktigt värmebölja! Yoda höll värmen bäst av alla hundar genom att studsa runt som vanligt ute. Springer man och studsar hela tiden GÅR DET INTE att frysa helt enkelt, smart taktik egentligen.

Nyårsnatten var inga problem, det smällde lite i samhället men inte så att Y reagera. Rex som är extremt ljudkänslig reagerade dock, men lugnade ned sig snabbt(för att vara honom) när vi satte oss i soffan med tv:n som ljudkälla. Y skällde när Rex skällde, men det gör han oavsett, även om han inte vet vad det skälls på från början. Här hemma smäller det dock rätt mycket, vilket inte Y bryr sig ett skvatt om.

1 kommentar:

Dvärghundspossen sa...

Vad jag vet så kan man, knäppt nog, inte välja att åka i ICKE djurvagn. Man kan välja "djurvagn" om man har djur. Men om man inte gör det, så är det slumpmässigt vart man hamnar. Det kan bli en icke djurvagn, det kan bli djurvagnen. Skitdumt. Allergiker och hundrädda borde ju kunna kryssa i ICKE hundvagn när dom bokar biljetter...