söndag 6 december 2009

kattleksaker och frusen mage.

När vi var hos veterinären tidigare i veckan fick Yoda dessa kattleksaker. Musen med bjällran är skoj, men pälsbollen på pinne är han helt besatt i. Den känns som det är riktig päls, kanske därför den är så häftig i hans tycke. En klar favorit, den funkar till och med som belöning efter klick! (han tar sällan leksak som belöning efter klick, utan tar bara godis då, förutom när det gäller den här tussen på pinne) 1 - 0 till matte!

Nu har det börjat bli lite kyligt ute, och Yodas hud är inte sen med att reagera. Trots att han oftast är täckt på större delen av magen så blir huden torr. Så nu är det insmörjning med barnolja som gäller. Det hjälper faktiskt. Dessutom gör hans utslag efter foderbytet som nu håller på att läka att han ser helt tokig ut. Här är en bild på stackars magen.
Hårigare än så här är inte hans mage, inte så mycket isolering i varken päls eller fett. Extra fett utanpå kanske hjälper isoleringen? Iaf hjälper det mot hans torra hud. Olja i maten gör ingen större skillnad, är nog väderpåverkan som gör skillnaden..

4 kommentarer:

Malin & Ella sa...

Ella älskar också kattleksaker på pinne, speciellt såna med fjädrar och saker som virvlar omkring. Vet inte om våra småhundar är förvirrade om vilken art de tillhör?

Anonym sa...

Fler med hårlösa magar ser jag. Utslagen ser dock inte så roliga ut för lilla Y. Hoppas de läker snabbt.

Per T sa...

Du som har en liten frusen stackare, har du nån rekommendation på bra täcke? Behöver ett till Wippa före och efter jogging/jakt.

Ida Eklöf sa...

Jag syr själv, de flesta kläder till småhundar är liksom med för syns skull än för funktionen. Vill ha något som värmer lår och rumpa ordentligt iom att han är stel där. Men av de köpetäcken jag prövat så gillar jag Hurrtas och back on track bäst. På lantmännen/granngården brukar de ha helt okej täcken, även i ull. Håller varmt och transporterar bort fukten bra. :) Billigare än de jag nämnt tidigare också! :)