onsdag 30 juni 2010

Midsommar-rapport

I torsdags åkte jag ut till Kungsängen för att vi skulle åka till landet på kvällen. Men innan det hann jag ut till Bro-Håbo för att träna lite agility vilket gick väldigt bra. Ska dock börja ha med mig en blöt handduk eller något för att svalka Yoda lite i den här värmen, han blir trött väldigt fort. Hade lånat min mammas orienteringsskor, vilka var helt utmärkta att träna agility i! Framförallt i cirkelarbete och sånt springande. Så ett par orienteringsskor med gummi-dobbar ska jag införskaffa.

Efter agility-träningen gick jag och T till Sandra, med sin lilla dådlare Sixten som nu är drygt ett år. Jag var rätt nervös över hur Yoda skulle reagera på ett vilt barn, men det gick bra. Framförallt för att varken mamman eller barnet var nervösa över att Yoda skulle göra något. Yoda gjorde tjurrusningar mot Sixten och boffade lite, och Sixten bara vände sig och såg lite förvånad ut. Då blev Yoda lite ställd, för när man gör så mot barn brukar de flaxa och skrika.. Vilket Sixten, som är uppväxt med en kolugn rottweiler, inte gjorde. Däremot började Sixten plocka pinnar från marken som Yoda försiktigt tog från honom, och så höll de på ett tag! Jättegulligt! Sen när Yoda låg och tugga på en av pinnarna kom Sixten fram och klappade Yoda på huvudet, men det gick så bra så. Däremot inbröt mamma Sandra när det börja sen ut som att Sixten skulle lägga sig på Yoda ;) Kanske funkar på en rottis, men inte en liten pinscher.. ;) För mig var det iaf väldigt härligt att se att Yoda funkade så bra med Sixten, eftersom vi inte umgås med så många barn samtidigt som det dyker upp fler och fler i bekantskapskretsen..

Väl ute på landet så har Yoda mest suttit i långlina på tomten och spenderat denna tid med att SOLA. Lite promenader runt har han fått också, samt att han fått simma en del kortare pass i sin nya flytväst. Han fick en liten egen krans på midsommarafton, och hade denna runt halsen vid midsommarstången i området. Han blev fotograferad av många och de tyckte han var bedårande, vilket han såklart är :D

Hälsade på min farmor i Lindesberg också, var jätteskönt att se henne piggare och gladare än när jag var där senast i februari. Hon kom ihåg Yoda också, även om han var mer intresserad av att leta smulor på golvet än att vara social med farmor. Han höll sig till att ligga i husses knä, och en liten stund i min mammas.

Blev ett långt inlägg, men helgen har verkligen varit underbar, och jag tror Yoda tycker detsamma! Bilder finns i ett annat inlägg, Blir superduperlångt att ha allt i samma..

1 kommentar:

Kickan sa...

Barn och kanske framför allt små hundar är ett svårt kapitel... Härligt att det funkade så bra!