söndag 14 februari 2010

Spännande info om dvärgpinschern

Hittade länken till denna sidaMalin och Ellas blogg. Det måste nog vara den sämsta rassidan jag sett! Gissar att de använt sig av något översättningsprogram.. Ett urval av vad de skriver om dvärgpinschern:
  • "Miniature Pinscher är en våldsamt känslig hund och noggrant planerad utbildning och lydnad är viktigt."
  • "Hundarna är mycket aggressiv mot andra hundar."
  • "Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt"
  • "Rasen har oroväckande mycket epilepsi"
  • "Dessa är bra hundar som kan bo i lägenheter"
Kan väl säga att jag inte hört om någon dvärgpinscher med epilepsi, inte på rasforumet iaf. Fast jag förstår inte hur de kan få ihop att de är aggressiva mot andra hundar och skäller mycket och högt och samtidigt är bra hundar? *s* Vissa saker stämmer ju. Men rätt lustig sida. Det står även att de tål kyla bra, det kan jag inte riktigt hålla med om..

3 kommentarer:

Malin & Ella sa...

Och sidan sprider sig... ;-) Fast jag tycker nog att köldtålig och mycket aggressiv är en på pricken beskrivning av Yoda! :-p Om cavalieren står fö att de har väldigt mycket höftledsfel...

Jeppsson sa...

Allt är ju relativt, om man jämför med Pietro så tål Bissen kyla bra. Jämför man med typ alla andra hundar så gör han det INTE.

Det kan ju hända att epilepsi är ett stort hälsoproblem inom vissa länders dvärgpinscher-populationer... det kan ju vara så ibland med rassjukdomar, att dom har olika utbredning i olika länder.

Men det verkade ju ändå vara lite... eh... lustig information.

Ida Eklöf sa...

Malin: Han är inte aggressiv, han har bara lite undertryckta känslor eller nått ;)

Sofia: Jo, men bland svenska pinnar verkar det inte vara speciellt stort. Demodex är däremot ett (nedtystat) problem. Allt beror ju på vad man jämför med, men deras rasbeskrivningar var rätt lustiga så att säga ;)